Ogillar ”Good Friday” Gillar Långfredagen

Jag har ångrat mig. Har tidigare gillat det engelska uttrycket Good Friday. Det är något hoppfullt över det. I motsats till vår Långfredag. Men det är väl just det som vi inte ska uppleva på långfredagen. Något hoppfullt. För mig blir det viktigare och viktigare att kunna stanna i sorgen och bli vän med den. Att inte hela tiden sträva efter att det ska bli bra igen. Det kommer bli bra igen ty för den som tror samverkar allt till det bästa. Men just nu, just idag, måste jag träna mig på att leva i sorgen. I mina tillkortakommanden. I min svaghet och i min synd, ty genom min synd är jag skyldig till mer ont än vad jag själv förstår.

Så här är ingen Good Friday. Här är det sorg, depp och nöd. Jag ska försöka hålla den känslan inom mig under dagen. I bakgrunden spelas albumet Jesus Christ Superstar och särskilt den här låten. Herodes sång till Jesus. Lättsam, politisk korrekt, arrogant, ungefär som vilken debatt i Sverige som helst. En facebooktråd som börjar roligt och ofarlig. Men så plötsligt tar Herodes ton och nyckfullheten tar ut sin rätt. Plötsligt blir han vred, kommentarerna och hånet är gränslöst och han sparkar ut Jesus.