Helsingborgs stad vågar att balansera!

Eftersom jag har en förkärlek till Instagramkonton som inte sköts av en enda person på en myndighet följer jag med glädje Helsingborg stad. De har liksom Svenska kyrkan ett konto som går från person till person. Svenska kyrkans konto är till för att visa bredden av kyrkan och en annan bild än den mer tillrättalagda. En inblick i verksamheter, kontorsliv, konferenser och allt däremellan. Vi lyckas bra tycker jag. Dessutom läggs alla bilder som tas med kontot på ett Flickr konto där bilderna är så gott som fria att använda under CC.

HBG_stadJag får samma känsla när jag följer Helsingborg stads konto. Ett konto som ska ge en inblick i stadens verklighet. Hittills har bilderna varit alldagliga och förväntade. Men så i veckan hände något som fick mig att reagera. Annie tog över kontot. Hon jobbar som socialsekreterare på barn, unga & familj. Hon lade bland annat ut en bild där de är på väg till en lägenhet för att kanske behöva omhänderta ett barn. Det ryser i kroppen på mig. Action, verklighet, hjältar och hjärta. Och så kom den här bilden här till höger. Ett barn har försökt beskriva var hen blir slagen av sina föräldrar. I den här verkligheten jobbar de varje dag, kväll och helg. I texten som följer med bilderna hymlar hon inte med att hon upplever verksamheten som underbemannad. Att det är hög personalomsättning och att ”incidenter” är vardagsmat.

Jag tycker att hon gör det alldeles strålande. Och jag är glad över att hon får fortsätta och att staden inte ska lägga till rätta, förklara eller på annat sätt påverka bilden hon ger. För mig ökar trovärdigheten och förtroendet för hela staden när man också litar på sina anställda.  Visst ligger hennes verksamhet mig varmt om hjärtat och den här bilden får mig nästan att gråta av frustration. Annie är ett föredöme i balansen av vad hon lägger ut. Staden är ett föredöme som litar på henne.

Dessutom såg jag att staden nu har ett flickr konto som också ligger under CC. Välkomna i klubben hälsar vi i Svenska kyrkan :)