Bilder som upprör #svenskakyrkan #instagram #SoMe

I skrivandets stund har Svenska kyrkans Instagramkonto 2390 följare och har gjort sammanlagt 1573 st bildinlägg. Det är imponerande och roligt. Genom en enkel anmälan kan man få ta över kontot för en vecka. Man får ett nytt lösenord och korta förhållningsregler via mail. Bakom användaren finns vi som startat kontot för support och bollplank. Varje vecka är en ny användare.

Vem som helst kan få vara med och instagrera. Ett av syftena är att visa på den stora bredden inom Svenska kyrkan. Att Svenska kyrkan är mer än högmässa. Att Kyrkan utgörs av människor. Människor som alla lever unika liv på olika ställen i landet under olika förutsättningar.

Men att vara först är aldrig bekymmersfritt. Hittills har vi haft tre bilder som upprör och som skapat diskussioner.

Bilden från begravningskapellet

Bilden från lägerlivet

Bilden från Bråvallafestivalen

Vi i gruppen har aldrig gått in och tagit bort bilder som varit olämpliga och tröskeln för att göra det är hög. Vi har heller inte gått in och plockat bort kommentarer. Däremot har användarna själva vissa gånger plockat bort olämpliga kommentarer. Människor som får ansvar tar det också väldigt bra. Vi har haft goda instagrerare på kontot. Däremot så diskuterar vi inom gruppen hela tiden kring bilderna, kommentarerna och olika vägar att gå. Men det är med stolthet jag kan skriva den här posten. Vi gör ett bra arbete och de som instagrerar gör det utmärkt!

Här kan ni följa Svenska kyrkans Instagramkonto och vill ni komma i kontakt med oss som sköter kontot når ni oss på instagram@svenskakyrkan.se