Jag har pratat med pappa!

Idag har jag suttit och försökt lösa pappas schema. Att avboka de åtaganden han har och rensa i hans kalender. Jag försöker komma åt hans blogg för att kunna skriva en inlägg där, ringer SOS i Köpenhamn, banker och försäkringar. En del praktiska saker som behöver lösas. Vi är tacksamma för alla tankar och böner som kommer in. De betyder mycket.

I Nepal bor en missionär som vi har kontakt med. Hon bor 5 minuter från sjukhuset och besöker pappa regelbundet. Vi fick ett sms från henne för någon timme sedan. Då var hon på väg till honom. Vi ringde upp och fick prata med henne. Hon berättade att varje patient har en eller två anhöriga som sitter i väntrummet beredda att springa ut och köpa mediciner eller lösa annat som kan tänkas dyka upp. Mirijam berättade att kyrkan pappa besökt har gjort ett schema så att det alltid sitter någon där. Det är ovärderligt för oss och man blir både ödmjuk och tacksam.

Vi fick också chansen att prata en kort stund med pappa. Han är illa däran det hör man. Han pratade genom en syrgasmask vilket gjorde att det var lite svårt att höra. Men att höra hans röst betyder mycket. Han har opererats i ryggen/nacke. Hur den operationen har gått vet vi dock inte för tillfället. Han han är dålig förstår man eftersom han frågade om Bajen spelade idag. Det vet ju alla att de spelar imorgon. ;) Läkare från SOS är inkopplat och har nära kontakt med läkarna på sjukhuset. Hela maskineriet känns tryggt och nu handlar det om att beta av sak efter sak i den takt de uppkommer.