Barnaministeriet Dokumentär

Igår mellan Småland och Västergötland hörde jag P4 dokumentär. Om ”Joakim”. ”Joakim” hade nyligen lämnat sin familj. Familjen tillhörde Jehovas Vittne och behandlade sina barn, enligt dokumentären, obra. ”Joakim” hade efter mycket om och men lyckats få en egen lägenhet och nu intervjuades han om vägen tillbaka till ett sunt liv.

Fyra gånger påpekade speakerrösten att ”nu kunde Joakim göra saker som han inte innan kunde göra”. Det slog mig att definitionen av att vara lycklig är att kunna göra vad man vill.

Jag tror att det är lögn. Definitionen av att vara lycklig är huruvida man i grund och botten är frälst eller inte. Det ligger en stor hemlighet i paradoxen Jesus uttrycker. Den som vill vara fri måste gå in under Hans lag. Det är först där, under lagen, som vi kan vara fria och lyckliga.

Den ni, P4, den tåls att tänka på.