The near become far, and the fare are brought near

20110606-124349.jpgDetta är vår tids paradox. Att det som är långt ifrån kommer nära och det som är nära kommer långt ifrån.
Den första satsen är inte svår att fatta. Genom telefoner och datorer kommer vi nära varandra. Mina barn skype:ar med kompisar i andra länder. Jag hade videkonferens med England och USA. Det onåbara blir oss väldigt nära. A true blessing that is.

Men det nära kan också komma långt ifrån oss och bli onåbart. Jag satt och åt lunch med en kompis häromdagen. Mitt i vår lunch ringde hans telefon. Han svarade och plötsligt var han inte kvar hos mig längre. Han var helt i samtalet. Jag satt ensam.

Samma sak hände ett par dagar senare och personen i fråga svarade INTE i telefonen. Det gav mig en känsla av att vara prioriterad. A good feeling indeed.