Bilder vi matas med

Jag försöker hitta något i varje kapitel jag läser av boken Flickering pixels. Tänkvärt denna gång var de bilder vi matas med varje dag. Shane menar att ordstävet stämmer. Varje gång vi tar en bild tar vi en del av själen. Kändisarna är objekt och själslösa därför att vi uppfattar dem endast genom vår bild av dem. Detta är så klart extremt när det komer till kändisar som Britney Spears och motsvarande men gäller i sjunkande grad oss själva.

För ett par år sedan gjorde Dove en kampanj som skulle visa sann skönhet. Man hade en kvinnas ansikte utan smink och en stylad kvinnas ansikte bredvid varandra. Tanken var att man skulle se den verkliga skönheten. I en intervju med The New Yorker avslöjade killen som retuscherat bilderna att BÅDA bilderna var lika retuscherade. Vi retuscherar bilder för att se ”normala” ut. Tänk på vad vi matas med och vad det gör med oss.

20110606-114958.jpg