Jag har svaret på frågorna ingen ställer….

Den har legat på nattduksbordet ett tag nu, Flickering pixels. Boken som tar upp hur sociala medier ändrar min/påverkar min tro. Nu tog jag upp den igen. Har ni förslag på fler böcker som tar upp detta ämne så säg till, det finns nämligen inte så många. Jag funderar på om jag ska skriva en egen för att det ska bra :)

Hur som haver, Shane Hipps skriver i ett kapitel om ett samtal han hade med en god vän. Han hade alla svaret på hur man skulle komma till himlen och vad som är värt att veta om den kristna tron. Problemet var bara att kompisen som han samtalade om inte ställde frågorna Shane hade svaren på. Mitt i prick! Eller rättare skrivit att jag känner igen mig där. Vi förhåller oss alltså på ett felaktigt sätt i de situationerna. Märk väl att det inte alltid behöver vara så. Det finns så klart situationer då vi har svaren på frågorna.

Vad händer då? När ingen ställer de frågorna som man har svar på? Ja då måste vi ”walk the talk”. Inte ändra svaren utan kommunicera svaren på ett annat sätt så att de blir relevanta till de frågor ”man” ställer.

Kapitlet gör ett avtryck i mitt liv känner jag. Det ger mig tålamod och uppmuntrar mig att leva min tro och mina värderingar. Det är också intressant att plocka upp tanken på en högre nivå. T.ex hur ska Svenska kyrkan möta sina medlemmar? Vad är medlemsvård? Hur förhåller vi oss till våra medlemmars frågor? Har vi svaren, och hur kommunicerar vi dem?