Vi missar världen…

Det är ingen synd att läsa kvällstidningar, om nu någon skulle tro det. Det är bara det att man blir dum i huvudet av att läsa för många och för ofta. Ja, det är också så klart en sanning med modifikation. Jag vill inte säga att mina läsare (om nu någon av er läser kvällstidningar varje dag) är dumma i huvudet. Tillåt mig förklara.

Det finns en risk i att vi tror att det som står i tidningarna är sant. Genom det tryckta ordet, vilket är en fantastisk uppfinning i sig, får vi del av världen. Vi kan läsa om hur de har det i andra delar av världen. Vad de tänker på. Hur det lever sina liv och så vidare plus. Det gör något med oss i bästa fall och då gärna något gott.

I alla dessa fragment av rapporter från världen måste vi vara noga med vad vi tror på och vad vi låter forma oss. I detta myller av subjektiva betraktelser skapar vi en världsbild. Bekymret är bara att den inte är sann. Vi måste vara mer ödmjuka och fatta att jag inte sitter med HELA bilden och den fullständiga sanningen. Därför är det väldigt märkligt när människor uttrycker åsikter om sådant som de bara har läst.

En självstudie i vilket klimat dessa reportrar är utbildade i, den miljö de arbetar i och företaget de arbetar för vore nu läpmligt. Journalisten.se (journalisternas egna tidning) skriver att var tredje journalist röstar på vänsterpartiet. Man får så klart rösta på vilket parti man vill – vi bor fortfarande i ett hyfsat fritt land.